Sidste nyt

  Peter Gade er det nyeste medlem af Hall of Fame

  9. januar 2016

   

  Sportens Hall of Fame har fundet sit nyeste medlem. Badmintonlegenden Peter Gade, der i mere end 15 år har været en del af den absolutte verdenstop, blev til DR’s sportsgalla, Sport 2015, afsløret som det 31. medlem af den prestigefulde samling.

   

  Det blev han hyldet for i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor showet foregik. Badmintonspilleren med det fremragende og uforudsigelige angreb fik i den forbindelse set den traditionelle buste af sig selv for første gang. Busten af Peter Gade skal stå sammen med de 30 andre Hall of Fame-buster i Idrættens Hus i Brøndby.   

   

  ”Jeg er meget stolt og beæret over at blive en del af det her selskab. Det var på ingen måde, noget jeg havde forventet, men jeg er selvfølgelig meget glad for at folk har været glad for den indsats, jeg har lagt for dagen igennem min karriere. Det er meget specielt, at der er blevet lavet en statue af mig, og jeg vil nyde det så meget som overhovedet muligt,” siger Peter Gade.  

   

  Blandt Peter Gades største resultater kan blandt andet All England og seks VM-medaljer nævnes. Derudover havde han det fantastisk med at spille på hjemmebane, hvor han vandt Copenhagen Masters ti gange og DM i herresingle ti gange. Peter Gade vil for altid blive husket som en af dansk og international badmintons største stjerner.

   

  ”Dansk badminton har haft mange spillere på højeste niveau gennem tiden, og Peter Gade er en af de største. Han havde som den eneste europæer i sin tid held til at give de asiatiske spillere kamp til stregen, og det vidner de mange VM-medaljer også om. Peter Gade er en fantastisk ambassadør for badminton-sporten, og hans popularitet især i Asien taler sit tydelige sprog. Det er en hæder, som Peter Gade så fuldt fortjener,” siger Preben Kragelund, der er formand for Hall of Fame-komitéen.

   

  Fakta om Peter Gade:

  Født: 14. december 1976
   

  Klubber: Højbjerg BK, Gentofte BK
   

  Udvalgte titler: En All England titel (1999), en VM-sølvmedalje (2001), fire VM-bronzemedaljer (1999, 2005, 2010, 2011), fem europamesterskaber (1998, 2000, 2004, 2006, 2010), tre gange guld ved EM for hold (2006, 2008, 2010), bronze ved Thomas Cup (2012), sølv ved Sudirman Cup (2011) ti gange Copenhagen Masters, fire gange Korea Open, tre gange Denmark Open, tre gange Korea Open, ti gange dansk mester. 
   

  Hædersbevisninger: IBF World Badminton Player Of The Year 1998, Special Award of the DBF 2006, Kulturministeriets Idrætspris 2012
   

  Han arbejder i dag som Performance Director for France Badminton

   

  Fakta om Hall of Fame:

  Oprettet i 1992
  Samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Ekstra Bladet
  Formand er tidligere Team Danmark-direktør Preben Kragelund
  De 31 medlemmers buster er placeret i Idrættens Hus i Brøndby

   

  Medlemmer af Hall of Fame:

  Atletik: Wilson Kipketer

  Badminton: Erland Kops, Lene Køppen, Morten Frost, Poul-Erik Høyer, Camilla Martin, Peter Gade

  Basketball/Fodbold/Håndbold: Knud Lundberg

  Boksning: Tom Bogs

  Cykling: Ole Ritter, Niels Fredborg, Leif Mortensen

  Fodbold: Allan Simonsen, Morten Olsen, Preben Elkjær, Peter Schmeichel, Michael Laudrup, Brian Laudrup

  Håndbold: Anja Andersen, Camilla Andersen, Lars Christiansen

  Kajak og rosport: Erik Hansen

  Motorsport: Ole Olsen, Erik Gundersen, Hans Nielsen

  Ridesport: Lis Hartel

  Sejlsport: Paul Elvstrøm, Jesper Bank

  Svømning: Ragnhild Hveger

  Tennis: Kurt Nielsen

  Sportsjournalistik: Gunnar ’Nu’ Hansen

   

  Yderligere information om udnævnelsen:

  Preben Kragelund, formand for Hall of Fame-komitéen, mobil 40 17 55 85

  Tilbage