Mikkel Kessler

Bokser
Bokser

Optaget i 2020

(f. 1. marts 1979)

Udvalgte resultater

Vandt fem gange VM-titlerne i supermellemvægt i de to store forbund WBA og WBC og forsvarede bælterne gennem en lang række titelforsvar.

Rekordliste:
Sejre/nederlag/uafgjorte 46-3-0 (35 sejre på knockout).

I et stærkt kuld af danske boksere op gennem 90’erne og 00’erne var Mikkel Kessler den bedste. Når han boksede, så vidste tilskuerne, at de ikke måtte fjerne blikket fra bokseringen, da kampen kunne være slut når som helst.

I 35 ud af hans 46 sejre i karrieren stoppede han modstanderen før tid. Især i begyndelsen af karrieren gik det lynhurtigt, og han blev efterhånden matchet med bedre og bedre modstandere. Men da de også røg i kanvassen en efter en, stod det klart, at Mikkel fra Islands Brygge var klar til den helt store scene, hvor bælterne for de mægtigste verdensforbund blev uddelt.

Under kyndig vejledning af sin ungdomstræner fra bokseklubben CIK, Richard Olsen, fik han tilkæmpet sig først WBC-bæltet, og siden kom WBA-bæltet til. Det hele blev sat på spil på udebane mod Joe Calzaghe fra Wales. De to boksere mødte op til kampen med tilsammen fire bælter og 82 sejre i 82 kampe.

Det endte med et nederlag i Cardiff foran 60.000 tilskuere, men Mikkel Kessler fik stor respekt for at sætte det hele på spil. Det første nederlag i karrieren kunne have givet danskeren et knæk, men han rejste sig og fik senere begge bælter tilbage.

I 49 professionelle kampe vandt Mikkel Kessler de 46 og tabte kun 3. De tre nederlag kom til Joe Calzaghe, Andre Ward og Carl Froch. Da disse tre boksere sluttede deres karrierer, havde de tilsammen 113 sejre og 2 nederlag. Carl Froch tegner sig for de to nederlag – et til Andre Ward og et til Mikkel Kessler. Den statistik fortæller alt om, at Mikkel Kessler hører til på absolut øverste hylde i den internationale bokseverden.