Eskild Ebbesen nyt medlem i Hall of Fame

Roeren Eskild Ebbesen er ved gallashowet Sport 2016 udnævnt som det 32. medlem af sportens Hall of Fame.
7. jan 2017
Roeren Eskild Ebbesen er ved gallashowet Sport 2016 udnævnt som det 32. medlem af sportens Hall of Fame.
En af Danmarks mest vindende OL-atleter gennem tiderne Eskild Ebbesen fik lørdag aften ved Sport 2016 i BOXEN i Herning et kæmpe bifald, da han blev indlemmet som det 32. medlem i sportens Hall of Fame. Den bomstærke roer, som igennem 20 år har formået at holde sig på verdenstoppen i den legendariske danske Guldfirer-båd, har fået tildelt en buste, som fremover vil stå i Idrættens Hus i Brøndby.

Eskild Ebbesen hædres for en imponerende resultatliste. Tre OL-guldmedaljer, to OL-bronzemedaljer, seks VM-guldmedaljer, 19 World Cup guldmedaljer og et utal af danske mesterskaber er det blevet til. 

”Jeg er meget stolt. Det er den ultimative ære for en atlet at blive optaget i Hall of Fame. Jeg har oplevet mange ting i min karriere, men det her er bestemt også helt specielt. Tak til DIF, Team Danmark og alle de atleter, også fra andre sportsgrene, som har støttet mig gennem karrieren,” siger Eskild Ebbesen.  
Ud over den store mængde medaljer, som Eskild Ebbesen har vundet gennem årene, var han også indehaver af verdensrekorden i letvægtsfireren, som stod i 15 år. En verdensrekord, som blev sat sammen med tre andre Guldfirer-drenge Victor Feddersen, Thomas Poulsen og Thomas Ebert. 

Derudover blev Eskild Ebbesen i 2013 den første dansker nogensinde, som modtog international rosports største hæder, The Thomas Keller Medal, for en lang og glorværdig sportslige karriere.
Formanden for Hall of Fame-komitéen, Preben Kragelund, siger: 

”Jeg har fulgt letvægtsfireren siden den første medalje. Der har været skiftet meget ud i båden, men Eskild Ebbesen har altid været konstanten, og den bærende kraft. I Hall of Fame har vi faktisk bare gået og ventet på, at han skulle indstille sin sportslige karriere, så han kunne blive optaget i Hall of Fame. Det han har formået at præstere er dybt imponerende. Eskild er indbegrebet af en vinder, og uanset hvem man er, om man er atlet eller ej, er Eskild Ebbesen en person, man kan se op til.
Han har været utrolig vigtig for den danske letvægtsfirer og for dansk sport, og han er i ordets sandeste forstand en kaptajn.” 

Fakta om Eskild Ebbesen


Født: 27. maj 1972
Klubber: Silkeborg Roklub, Odense Roklub og Danske Studenters Roklub.

Udvalgte titler: Tre OL-guldmedaljer (1996,2004,2008), to OL-bronzemedaljer (2000,2012), seks VM-guldmedaljer (1994,1997,1998,1999,2002,2003), to VM-sølvmedaljer (1995,2001) og 19 World Cup guldmedaljer

Hædersbevisninger:

Årets Sportsnavn (1998, 2004), BT’s Guld (2004), Årets Idrætsprofil (2004), IOC’s ‘Fair play pris (2005), Kulturministeriets Idrætspris (2012), Thomas Keller Medal (2013).

Øvrige medlemmer af Hall of Fame:
Atletik: Wilson Kipketer
Badminton: Erland Kops, Lene Køppen, Morten Frost, Poul-Erik Høyer, Camilla Martin, Peter Gade
Basketball/Fodbold/Håndbold: Knud Lundberg
Boksning: Tom Bogs
Cykling: Ole Ritter, Niels Fredborg, Leif Mortensen
Fodbold: Allan Simonsen, Morten Olsen, Preben Elkjær, Peter Schmeichel, Michael Laudrup, Brian Laudrup
Håndbold: Anja Andersen, Camilla Andersen, Lars Christiansen
Kajak og rosport: Erik Hansen
Motorsport: Ole Olsen, Erik Gundersen, Hans Nielsen
Ridesport: Lis Hartel
Sejlsport: Paul Elvstrøm, Jesper Bank
Svømning: Ragnhild Hveger
Tennis: Kurt Nielsen
Sportsjournalistik: Gunnar ’Nu’ Hansen

Yderligere information: 
Preben Kragelund, formand for Hall of Fame-komitéen, mobil 40 17 55 85