Om

Historien bag Hall of Fame

Sportens Hall of Fame er et æresgalleri med danskere, som har gjort en fremtrædende indsats inden for deres idrætsgren.
Sportens Hall of Fame er et æresgalleri med danskere, som har gjort en fremtrædende indsats inden for deres idrætsgren.

Hvad er Sportens Hall of Fame?

De danske sportsstjerner har igennem årene været med til at give danskerne store og uforglemmelige oplevelser. Både når udøverne kæmpede i Danmark, og når de til internationale mesterskaber som bl.a. De Olympiske Lege kæmpede om medaljer iklædt rød/hvide farver.

Vi vil og skal ikke glemme de store præstationer fra idrættens verden, og derfor tog Ekstra Bladet med opbakning fra Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark og Parken i 1992 initiativ til at oprette en dansk udgave af Hall of Fame, således at idrættens største navne til enhver tid vil blive husket.

Den daværende bestyrelse udvalgte 25 kandidater. Af disse blev så igen udvalgt 10 af Danske Sportsjournalister, og den indstilling blev fulgt. Sådan fandt man de første 10. Siden er galleriet blevet udvidet, da bestyrelsen hvert år udpeger et nyt medlem.

Hvert år afsløres et nyt medlem af Sportens Hall of Fame ved DR's store sportsgallashow i Jyske Bank Boxen i Herning, som transmitteres direkte på tv.

I de første år var busterne udstillet i Parken, men blev i 2007 flyttet til Idrættens Hus i et miljø, der oser af idræt og store præstationer.

Idrættens Hus er åben for besøgende man-fre kl. 8.00-17.00.

Visonen bag

Visionen for Hall of Fame er at gøre den til et miljø, hvor alle - ung som ældre - kan få ny viden eller opfrisket deres hukommelse om de enkelte Hall of Fame-medlemmer.

Medlemmerne udpeges af bestyrelsen, som består af repræsentanter fra de tre partnere og en medlemsrepæsentant. Sportens Hall of Fame er et samarbejde mellem Ekstra Bladet, Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark.

Du finder en oversigt over bestyrelsesmedlemmerne nedenfor:

Bestyrelsen

Her finder du en oversigt over bestyrelsen for Sportens Hall of Fame, som udvælger medlemmerne.

Se oversigten her